Misiune

Niciun tânăr nu trebuie lăsat în urmă!

Tineretul Social Democrat (TSD) își asumă reprezentarea politică a tinerilor din România. Noi credem cu tărie că niciun tânăr nu trebuie lăsat în urmă, că este sarcina noastră, ca social-democrați, să facem tot ce este posibil la nivel politic și guvernamental pentru ca fiecare să aibă parte de oportunități egale pentru a-și împlini potențialul.
 
Vrem o Românie a tinerilor. Vrem o Românie clădită pe energia, inventivitatea și diversitatea tinerilor, în care inegalitățile și sărăcia să înceteze să dicteze locul fiecăruia în societate și în viață. Credem într-un stat inteligent care, în parteneriat cu societatea, asigură servicii publice de calitate pentru toți și care, prin politicile sale, devine un adevărat ascensor social.
 
Pentru ca România să ajungă o țară dezvoltată, nu mai putem accepta tineri care să trăiască în sărăcie, în izolare sau în precaritate. Progresul social se măsoară nu după cât de mult au cei mai bogați 1% dintre români, ci susținând cât mai mulți tineri să facă pasul către clasa de mijloc. Noi înțelegem că viitorul României depinde de câștigarea luptei împotriva sărăciei, a individualismului sălbatic, părăsirii timpurii a școlii, analfabetismului, mortalității infantile, locurilor de muncă precare și prost plătite, deznădejdii, discriminării de orice fel, fricii, lipsei de speranță și izolării.